Rolls Royce Silver Dawn


Deze prachtige exclusieve oldtimer heeft een lederen bekleding en origineel notenhouten interieur. Een luxe uitvoering met klaptafeltjes in de stoelen en achterin veel ruimte voor het bruidspaar.

Korte informatie

Bouwjaar: 1960
Zitplaatsen: 4
Kleur: Wit
Kleur interieur: Notenhout
Vermogen: 150 PK
Brandstof: Benzine
Bijzonderheden: Klaptafeltjes in de stoelen
Zelf rijden?: Nee

Beschrijving


De Rolls Royce Silver Dawn, geïntroduceerd in 1949, deelde zijn basis met de Bentley Mark VI. Doch werden er tot 1955 slechts 761 exemplaren gebouwd, tegenover 7500 Bentleys in dezelfde periode. De vroegere modellen hadden een verschillend dashboard, later waren de 2 auto's hetzelfde op de logo's, de motorkap en het radiatorrooster na. Vanaf dan was de Silver Dawn in feite niets meer dan een lichtjes gewijzigde Bentley Mark VI. Onze Bentley Mark VI heeft leren bekleding, een notenhouten interieur en klaptafeltjes in de stoelen. Deze trouwauto is ideaal voor het trouwvervoer omdat deze veel ruimte biedt voor het bruidspaar.

Om na de Tweede Wereldoorlog te kunnen blijven overleven moesten autoconstructeurs de globalisatie volgen en exporteren. De Silver Dawn was zo'n auto die uitsluitend voor export bestemd was en hij werd dan ook enkel met het stuur links gebouwd. De belangrijkste afzetmarkt was dan ook duidelijk de Verenigde Staten. Doch was hij daar minder aantrekkelijk omdat de auto ontworpen was om met chauffeur te rijden. Silver Dawns met het stuur rechts waren enkel op speciale bestelling te krijgen, en dit pas vanaf 1953.

Een andere reden voor de noodzakelijke export was dat de grondstoffen, die na de oorlog schaars waren in het Verenigd Koninkrijk, werden toegewezen aan die constructeurs die bepaalde export quota behaalden.

De rolls Royce Dawn werd geintroduceerd in 1949 en deelde het basis design met die van de Bentley Mark VI. Toch werden er slechts 761 exemplaren verkocht in 1955, hier tegenover stonden 7500 verkochte exemplaren van de Bentleys in dezelfde periode.

U huurt de Rolls Royce Silver Dawn al vanaf € 75,- per uur, inclusief chauffeur en de brandstof, maar met een minimum van € 295,- (incl. BTW). Boven de 125 km worden alleen de extra benzinekosten in rekening gebracht. Wij voorzien onze trouwauto's van extra's zoals een rieten koffer met een flesje champagne, twee champagne glazen en een plaid. 2 appelsapjes en 2 plat flesjes water. Ook heeft iedere auto 2 royale zilveren paraplu's tot zijn beschikking. Deze extra's gelden ook voor auto's zonder chauffeur. Aan deze extra's zijn geen kosten verbonden.

Geïnteresseerd?

Wilt u één van onze oldtimers of bussen huren? Vraag een offerte aan.

offerteformulier

Bekijk onze andere modellen

© Hans Classic Cars | Webdesign door BlueBird Media | Privacy beleid | Cookie beleid | BTW Nummer: NL001260591B68 Algemene voorwaarden