Bentley Saloon


Ons model is gebouwd in 1961 en heeft een exclusief notenhouten dashboard. Deze Bentley is met name geschikt voor trouwvervoer vanwege de ruime beenruimte achterin voor de passagiers.

Korte informatie

Bouwjaar: 1961
Zitplaatsen: 4
Kleur: Blauw/Grijs
Kleur interieur: Lichtgrijs
Vermogen: 220 PK
Brandstof: Benzine
Bijzonderheden: Zeer exclusieve uitvoering
Zelf rijden?: Nee

Beschrijving


De Bentley S2 Saloon (waar de Bentley Continental S2 uit voort kwam) is een luxe auto geproduceerd door het merk Bentley vanaf het jaar 1959 tot 1962. De verandering ten opzichte van het model de S1 was een nieuwe V8 motor en een verbeterde airconditioning. Stuurbekrachtiging was een standaardoptie en een nieuw dashboard en het stuurwiel werden op dit model geïntroduceerd. Sommige vroege S2s werden gebouwd met de eerdere S1 dashboard omdat deze vernieuwing iets later is doorgevoerd. Aan het begin van oktober 1959 (tegelijk met de Rolls - Royce Silver Cloud II) kondigde Bentley aan dat de Bentley S2 de zescilinder motor van de Bentley S1 zou vervangen met een nieuwe aluminium V8 motor met 6.2 L ( 6230 cc/380 in ³ ) . Met deze nieuwe motor kon de Bentley S2 zich aanzienlijk onderscheiden ten opzichte van de Bentley S1. Tussen 1959 en 1962 werden er in totaal 1920 exemplaren van de Bentley S2 gebouwd met een standaard en lange wiel basis. Ze waren bijna allemaal uitgerust met standaard fabriekscarrosserie. Ook werden er meer dan 388 "Continental" versies gebouwd met hogere performance motoren en hogere gearing voor een lichtere carrosserie gebouwd door dezelfde groep carrosseriebouwers. Ons model is gebouwd in 1961 en heeft een exclusief notenhouten dashboard, rugleuning en de voorstoelen hebben klaptafeltjes. Deze oldtimer is met name geschikt voor trouwvervoer vanwege de ruime beenruimte achterin voor de passagiers. Deze Bentley behoort tot de mooiste Bentleys die in de loop der jaren zijn gemaakt en hij verkeerd ook nog in een prachtige staat. U huurt de Bentley Saloon al vanaf € 75,- per uur, inclusief chauffeur en de brandstof, maar met een minimum van € 295,- (incl. BTW). Boven de 125 km wordt alleen de extra benzinekosten in rekening gebracht. Wij voorzien onze trouwauto's van extra's zoals een rieten koffer met een flesje champagne, twee champagne glazen en een plaid. 2 appelsapjes en 2 plat flesjes water. Ook heeft iedere auto 2 royale zilveren paraplu's tot zijn beschikking. Deze extra's gelden ook voor auto's zonder chauffeur. Aan deze extra's zijn geen kosten verbonden.

Geïnteresseerd?

Wilt u één van onze oldtimers of bussen huren? Vraag een offerte aan.

offerteformulier

Bekijk onze andere modellen

© Hans Classic Cars | Webdesign door BlueBird Media | Privacy beleid | Cookie beleid | BTW Nummer: NL001260591B68 Algemene voorwaarden