Marconistraat 4a, 3861 NK, Nijkerk
033 - 260 03 23 of 06 - 53 160 120

Modellen

Greyhound Silverside – Rood

De Amerikaanse Ervaring


De Greyhound Silverside bussen uit 1948 zijn opzicht een stuk historie op wielen. De Greyhound Silverside bussen zijn speciaal ontworpen door Raymond Loewy de industriële ontwerper mede  bekend van het ontwerpen van het bekende Coca Cola flesje. De exemplaren die u bij ons kunt huren zijn zeer zeldzaam, want een exemplaar met stoelen is zelfs in Amerika zeldzaam.

De bijnaam voor de deze Greyhound bussen is "Super Coach" echter heeft het publiek de bijnaam "Silversides" aan ze gegeven vanwege de glimmende aluminium zijpanelen. Greyhound lines had in de hoogtijdagen ruim 2000 Greyhound rijden waarmee ze toen der tijd de grootste vloot dieselbussen ter wereld hadden. De Greyhound bussen verbonden onder andere de West- met de Oostkust en het is nog steeds verbazingwekkend hoe de chauffeurs destijds met de "Silversides" door de Rocky Mountains reden.

In de 40's waren de Greyhound bussen de meest luxe bussen ter wereld. De bussen waren toen al voorzien van airconditioning, leeslampjes en verstelbare stoelen. De concurrenten van andere grote busmaatschappijen zochten tevergeefs naar een soortgelijke bus om de concurrentie met de "Silversides"aan te kunnen.

Velen duizenden passagiers zijn door de Greyhounds vervoerd in de loop der jaren en hebben ze miljoenen kilometers afgelegd en toch verkeert de bus nog in een zeer goede staat. Een rit met deze bussen zijn een belevenis op zichzelf. Het is nu mogelijk om zelf dit stukje Amerikaanse geschiedenis te ervaren in Nederland en om uw bruiloft en of (bedrijfs)feest een Amerikaans tintje te geven.

Deze rode Greyhound Silverside biedt ruimte voor 37 zitplaatsen en is voorzien van een 500 watt Radio-CD-MP3 speler zodat de sfeer er in de bus al goed kan inkomen. Tussen die stoelen zijn tafels aanwezig. Dit is een zeer unieke bus want het is het enige rode exemplaar in de Benelux.

U huurt de unieke Greyhound Silverside - Rood al vanaf € 75,- per uur voor al onze klassieke bussen van 215 tot 68 zitplaatsen, inclusief chauffeur en brandstof (incl. BTW). Boven de 125 km worden alleen de extra brandstofkosten in rekening gebracht.

Korte informatie

 • Bouwjaar:
  1948
 • Zitplaatsen:
  37
 • Kleur:
  Rood
 • Kleur interieur:
  Orginele kleuren
 • Vermogen:
  190 PK
 • Brandstof:
  Diesel
 • Bijzonderheden:
  Enige rode exemplaar in Nederland
 • Zelf rijden?:
  Nee

Geïnteresseerd?

Wilt u één van onze oldtimers of bussen huren? Vraag een offerte aan.

Bekijk onze andere modellen